Gastrohobbi

Csirkemell zöldbabbal és sajttal sütve Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Gyors vacsi… lusta voltam ma vásárolni, így kinyitottam a hűtőt és abból készült a vacsora, amit ott találtam… Tudom a zöldbab megosztó alapanyag, de használjátok, mert amellett, hogy nagyon finom, nagyon egészséges is. Egyes írások szerint az egyik leghatékonyabb zöldség a rák ellen és amellett, hogy alacsony a kalória tartalma, addig kálciumban, káliumban és rostban gazdag.

Ha mégsem sikerült kedvet csinálnom a babhoz, akkor használjatok helyette bármilyen más zöldséget a nagy kedvencek közül, de egy próbát megér.

 

 image-0.02.01.a5c81561214242e5f6208b8121aab59f18d5d1edff0d54dacc51076f82a25d05-V-2

 

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé

15 dkg zöldbab

15 dkg reszelt lm sajt

10 dkg bacon

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és magyaros kukoricaolaj

 

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem, enyhén megklopfolom, megspriccelem kukoricaolajjal, sózom borsozom és egy tűzálló tálra sorakoztatom a szeleteket.

A zöldbabot szétosztom a hússzeletekre, a tetejükre egy-egy szelet bacon teszek és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 20 perc alatt megsütöm. ( a sütési idő sütőnként változhat ezért ellenőrizzük, hogy átsült e a hús). 

Ha a hússzeletek átsültek, megszórom a reszelt sajttal és további kb. 10 percre visszateszem a sütőbe, amíg a sajt szépen megpirul.

 

image-0.02.01.ea9947c446c5c4e1a541711077450fb7f0663f3ff86ebf335fb515261f9f0ee1-V-2

 

Ízlés szerint, friss salátával, párolt rizzsel, sült burgonyával, vagy szimplán köret nélkül kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 35 perc

 

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További csirke receptek, amiket nagyon szeretünk:

Édes-csípős csirkecombok – VIDEÓVAL!

Sütőzacskóban sült csirkecombok – VIDEÓVAL!

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!