Carbonara GastroHobbi módra Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Ritkán eszem tésztát, de nagyon szeretem… és a legnagyobb kedvenc ez a neve sincs carbonára szerűség, sok-sok finom szalonnával, sok sajttal, fokhagymával… a világ egyik legegyszerűbb receptje, bárki el tudja készíteni és szinte garantált, hogy mindenki szereti.

Csak kifőzzük a tésztát, összeforraljuk a szósszal és már lehet is tálalni… nem mondom, hogy ünnepi menü, de minden hétköznapot különlegessé varázsolhatunk egy szívből jövő, gyors és egyszerű tésztavacsorával és egy finom pohárka borral…

 

IMG_20160711_203358

 

Hozzávalók:

40 dkg gm száraztészta kifőzve

25 dkg erdélyi szalonna

15 dkg kolozsvári szalonna

2 dl lm tejszín

4 ek lm tejföl

1 gerezd fokhagyma

2 tojássárgája

1 csokor petrezselyemzöld

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és reszelt lm sajt a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A tésztát kifőzöm, de használhatunk maradék tésztát is.

A szalonnákat apró kockára vágom, zsírjára sütöm, amikor már szép aranybarnára pirult, hozzá adom a kifőtt tésztát és néhányszor átforgatom.

A tejszínt elkeverem a tejföllel, zúzott fokhagymával, tojássárgájával, sózom , borsozom, majd a tésztához adom, megszórom petrezselyemzölddel és összeforralom.

Forrón, sajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További tészta recept amiket nagyon szeretünk:

Csirkés tészta csőben sütve – VIDEÓVAL

Sajttal töltött paradicsomos húsgolyók – VIDEÓVAL

Chorizós-tejszínes sajtos tészta – VIDEÓVAL

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!