Gastrohobbi

Mustáros csirkecombok rozmaringos édesburgonyával

 

“A húsvéti sonka előtt még jöjjön egy fantasztikus csirkecomb vacsora!”

 

A csirke felső comb a kedvenc csirke “alkatrészem”, nagyon finom szaftosra meg lehet sütni és remekül ízesíthető. A natúr mustáros pác az egyik nagy favoritom. Szinte minden húshoz illik és talán az egyetlen dolog ami nálam mindig van otthon.

Köretként az édesburgonyát választottam, mert mostanság nem készítettem és tegnap mikor megnéztem a legutóbbi Töltött édesburi videónkat, nagyon megkívántam. 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg csirke felső combfilé

2 tk magos mustár

2 tk pikáns mustár

3 ek olíva olaj

60 dkg édesburgonya

2-3 ág rozmaring

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A mustárokat elkeverem az olíva olajjal, pici sóval és ezzel a páccal bekenem a csirkecombokat. Egy olyan serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudok tenni, a csirkecombok mindkét oldalát hirtelen megpirítom, majd tányérra szedem őket.

Az édesburgonyát meghámozom, kockára vágom, sózom, borsozom, megszórom az aprított rozmaringgal, meglocsolom olívaolajjal, alaposan összekeverem, majd vissza teszem rá az elősütött combokat. Átnedvesített sütőpapírral lefedem és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 35-40 perc  alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat, a lényeg, hogy a burgonya megpuhuljon, a csirkecombok pedig átsüljenek. Ha szeretjük, hogy meg van pirulva akkor még fedés nélkül néhány percre dugjuk vissza a sütőbe és pirítsunk rá.

 

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További videórecepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!